[17.2.2008] Music of the Spheres (aktualizováno)
Nové album bude Mikovým debutem pro klasický orchestr a sbor. Vydání v UK je plánováno na 17. března pod hlavičkou Universalu. Mike slibuje silnou emocionální hudbu, kterou by chtěl oslovit především své fanoušky (po poslechu promo verze můžeme potvrdit - pozn. autoři). Album bude rozděleno na dvě části s celkovou délkou 45 minut.
  V interview pro Motorcycle News Mike upřesňuje, že s nahráváním pro symfonický orchestr se začne v červnu ve studiu Abbey Road Studios. Orchestr bude mít 86 členů plus grand piano a Oldfield použije jen akustické kytary (bude to první jeho album bez el. kytary).
zdroj: tubular.net
[21.10.2007] MOFANCON 2007
12.-14. října 2007 proběhl na hradě Švihov 6. ročník setkání fanoušků Mika Oldfielda. Přes nižší účast bylo po celý víkend o zábavu postaráno. K prohlédnutí jsou fotogalerie od Fuxofta, Housky, Amara a Horsemika
zdroj: autoři
[14. 8. 2005] nové album a DVD výběr
Právě dokončené album Mika Oldfielda ponese název Light and Shade a skládá ze dvou CD. Na prvním je hudba ambientní a chilloutová, druhé obsahuje skladby rychlejší a temnější. Album je vytvořeno ve virtuálním studiovém SW a je na něm použito jak nástrojů syntetických, tak živých. Termín vydání je 26. září 2005.
Ve stejný den má pod hlavičkou Virgin Germany vyjít také DVD s názvem Exposure, které bude obsahovat koncert z Londýna 1979.
zdroj: www.mikeoldfield.com Tubular.net
[21. 04. 2005] Mofancon 2005
Ve dnech 15. - 17. dubna proběhl na zámku v Nečtinách (na západ od Plzně) již čtvrtý sraz fanoušků Mika Oldfielda. Sešlo se zde přes třicet účastníků z Čech, Moravy a Slovenska. S vydařeným počasím byla skloubena i část programu, v jehož osnovách bylo skryto například vyhlídkové létání, navštívení památek nebo opékání uzenin nad otevřeným ohňem. Fotografie zachycující celý průběh srazu najdete na stránkách:
Parise
Belenora
Blechy
Poorkyho
Amara
MiŠáka
Horsemika
Zvukový záznam koncertu z kaple naleznete na stránkách Parise
zdroj: autoři
[13. 11. 2004] Nové Elements
Pro milovníky raritek, ale i pro všechny příznivce Mika Oldfielda vydává Virgin DVD album Elements. Tento výběr obsahuje mnoho klipů, které nebyly nikdy oficiálně vydány a s původním videem Elements nemá, až na název, nic společného. Album vychází 29. listopadu 2004. Již nyní si jej můžete objednat přes internet například na www.amazon.co.uk, www.sendit.com nebo www.virginmusic.de.
zdroj: autoři
[22. 11. 2003] Oldfieldův koncert bez Oldfielda
V sobotu 15. a neděli 16. listopadu se ve španělském Madridu konaly dva největší koncerty Mika Oldfielda od doby turné Exposed (1979), kterých se nicméně samotný MO nezúčastnil. Hlavním hudebním útvarem této dvoudenní akce se stal orchestr Vicente Aleixandre se spoluúčastí dalších hostujících muzikantů, mezi nimiž byl tou největší atrakcí David Bedford, dřívější známý Oldfieldův spolupracovník. Celkově bylo na jevišti asi 30 muzikantů. Na programu byly proslavené lahůdky Tubular Bells Part 1 a Part 2, Ommadawn Part 1 a skladba Étude ze soundtracku The Killing Fields.
Celý koncert byl profesionálně nahrán jako audio- i videozáznam a bude, pravděpodobně společně s materiálem z podobné akce loni, vydán společností Pandora Music. Je možné, že se dočkáme i DVD.
Bližší informace k celé akci lze najít na stránce www.tubular-project.tk.
zdroj: Převzato z příspěvků v Amarok Mailing Listu
[2. 9. 2003] Vydání Audio DVD & Ommadawn ve formátu 5.1
Vydavatelská společnost Warner hodlá 13. října pustit do obchodního řetězce ve Velké Británii Audio-DVD box obsahující Tubular Bells II, Tubular Bells III, The Millennium Bell a Tubular Bells 2003. První tři alba budou nahrávkami z živých koncertů - v Edinburgh Castle ze září 1992, Horse Guards Parade z Londýna 1998 a Victory Column v Berlíně z roku 1999. Celý box si můžete objednat již nyní na této adrese. Pravděpodobně také v říjnu bude vydáno samostatné Audio-DVD Tubular Bells 2003, které bude navíc obsahovat dema z původního Tubular Bells.
Další chystanou novinkou je, že Mike Oldfield nyní začíná pracovat na 5.1 mixu původního alba Ommadawn. Album by mělo vyjít v prvním kvartálu 2004. vKompletní The Tube World by měl vyjít na vánoce 2003.
zdroj: www.noblepr.co.uk, www.tubular.net, www.mikeoldfield.com
[11. 6. 2003, update 2. 9. 2003] Demo The Tube World & TB2003 v ČR
Mike Oldfield si pro své fanoušky, které zaujal projekt Music VR, připravil demoverzi nové úrovně nazvané The Tube World. Cílem této úrovně je dostat současně všech šest avatarů do hradu. Víc nápovědy není, protože jak Mike napsal: "Vím, jak jste všichni chytří, takže vám toho moc neřeknu, abyste na to správné řešení mohli přijít sami." Demo si můžete stáhnout zde.
Kompletní The Tube World by měl vyjít na vánoce 2003.
zdroj: Mikeoldfield.com a autoři
[8. 5. 2003] Tubular Bells 2003 & The Complete Tubular Bells & Společná životní pouť
Po čase a s určitým zpožděním vám opět přinášíme pár novinek.

První se týká nového alba ke 30. výročí původního Tubular Bells. Album se bude s konečnou platností jmenovat Tubular Bells 2003 a bude vydáno 26. května 2003. Proti původnímu albu bude na stopy poněkud bohatší, místo původních dvou bude (formálně?) rozděleno následovně:

Part One
1. Introduction (05:51)
2. Fast Guitars (01:04)
3. Basses (00:46)
4. Latin (02:18)
5. A Minor Tune (01:21)
6. Blues (02:40)
7. Thrash (00:44)
8. Jazz (00:48)
9. Ghost Bells (00:30)
10. Russian (00:44)
11. Finale (08:36)

Part Two
12. Harmonics (05:21)
13. Peace (03:22)
14. Bagpipe Guitars (03:07)
15. Caveman (04:33)
16. Ambient Guitars (05:09)
17. Hornpipe (01:39)

Na adrese www.mikeoldfield-tubularbells.com byla spuštěno oficialní stránka Warnerů pro toto nové album. Kromě těch základních informací o albu, Miku Oldfieldovi atd., tam najdete například klipy a ukázky z alba.
Kromě toho bude k CD verzi tohoto alba přibaleno DVD s ukázkami z verze ve formátu 5.1, klipem, obrázky a různými informacemi.
DVD verze alba Tubular Bells 2003 (Super Audio DVD) ve formátu 5.1 bude vydána ve stejný den, tj. 26. 5. 2003.
Pro zájemce tady máme také odkaz na obrázek obalu (singlu?) Tubular Bells 2003.
Zároveň s vydáním Tubular Bells 2003 by měla být uvolněna ke stáhnutí další úroveň do Music VR nazvaná The Tube World.

Další novotinou jest, že bude vydána kolekce alb s názvem The Complete Tubular Bells, v které najdete nové Tubular Bells 2003, a dále Tubular Bells II, Tubular Bells III a bonusové Tubular Bells DVD (stejné jako bude přibaleno u TB2003). Absence původního originálního Tubular Bells je z toho důvodu, že kolekci vydá firma Warner, která na něj nevlastní práva.

Poslední dnešní novinkou je, že se nám Mike ve vší tichosti na stará kolena oženil, a to se svou přítelkyní Fanny. Zprávu tom přinesl britský bulvární plátek Sunday Mirror (odkaz na článek).
zdroj: Tubular.net, Wea.de, Sunday Mirror
[12. 2. 2003] Nahrávání nové verze Tubular Bells dokončeno
Podle zpráv na serveru www.mikeoldfield.com bylo již ukončeno nahrávání nové výroční verze legendárního alba Tubular Bells, které bylo vydáno právě před 30 lety. Album bude nazváno Tubular Bells The Re recording a mělo by být vydáno někdy koncem května 2003. Podle Mika Oldfielda to byla konečně příležitost odstranit ty drobné nedostatky, které v jeho uších původní verze měla, např. falešné tóny či tóny mimo rytmus, různé šumy atd. Zvuk je údajně velice kvalitní, což prý neoficiálně potvrdila i vydavatelská společnost Warner. Zvláště zajímavá má být verze namixována ve formátu 5.1.
zdroj: Tubular.net
[11. 9. 2002] Nová nahrávka legendárního Tubular Bells
Mike Oldfield usilovně pracuje na nahrávce nové verze svého legendárního alba Tubular Bells. Tato verze (vzniklá k třicetiletému výročí původní desky) bude nahrána moderními přístroji, které zaručí zvukovou kvalitu hodnou současné doby. Pro některé pasáže bude v porovnání s původním dílem použito více akustických nástrojů, určité pasáže budou možná lehce přepracovány. Podle zprávy přímo od Mika bylo již ukončeno nahrávání Part 1 a začaly práce na Part 2.
Po dlouhém výběru byl jako nástupce po Vivianu Stanshallovi pro roli ceremoniáře uvádějícího hudební nástroje zvolen herec a člen legendární skupiny Monty Python John Cleese. Někdy okolo data vydání bude celá tato sekvence s uváděním hudebních nástrojů dostupná ke stažení na internetu.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[7. 8. 2002] Nové singly & reedice alba Children of the Sun
Z alba Tr3sLunas bude v nejbližší době vydán singl Thou Art in Heaven - The Remixes.
V září měla vyjít nová remasterovaná verze folk-rockového alba Children of the Sun hudebního seskupení Sallyangie (Mike + Sally Oldfield). Album vyšlo v roce 1968, tedy dříve než Tubular Bells, a je tak vlastně zcela prvním Oldfieldovým albem. Remasterovaná verze by měla obsahovat také 10 dříve nevydaných skladeb.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[24. 7. 2002] Music VR update
Na stránce www.mikeoldfield.com je ke stáhnutí update (patch) pro MusicVR. Konkrétně jej můžete najít zde. Update řeší několik chyb, vylepšen je také průběh on-line registrace. Update má cca 1,1 MB a jedná se o jeden jediný soubor. Tím nahradíte hlavní spouštěcí soubor v adresáři, ve kterém máte MusicVR nainstalován.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[6. 7. 2002] FAQ stránka pro Music VR
Na oficiální stránce www.mikeoldfield.org se objevila nová stránka častých otázek a odpovědí (FAQ), která se týká Mikova projektu Music VR, takže pokud si s něčím ohledně této 'hry' nevíte rady, možná tam naleznete řešení.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[3. 6. 2002] Vyšlo nové album Tr3sLunas, k dostání i v ČR
Vyšlo netrpělivě očekavané album Tr3sLunas, které je podle ověřených informacích k sehnání už i v některých prodejnách v ČR. Samozřejmě lze objednat i v on-line obchodě Vltava.cz.
Pokud máte to štěstí a jste vlastníky tohoto alba, přijďte se o vaše dojmy podělit do diskuzního klubu Tubular World.
zdroj: Autoři
[19. 5. 2002] Mikovy narozeniny & Rozhovor v časopise MS & Koncert Art in Heaven v TV
Mike Oldfield oslavil 15. 5. 2002 své 49. narozeniny. No považte, už 49. narozeniny... Takže blahopřejeme!

V časopise Mladý svět vyšel článek obsahující rozhovor s Mikem Oldfieldem, který s hudebníkem vedli pánové Stefan Siba a Jan Hlaváč. Zásluhou druhého jmenovaného máme rozhovor k dispozici pro umístění na našich stránkách, a to navíc v nezkrácené verzi (neboť narozdíl od tištěného periodika nejsme v tomto směru limitováni místem). Přečíst si jej můžete zde.

Česká televize uvede na svém programu ČT2 dne 24. 5. 2002 ve 23:10 záznam koncertu Mika Oldfielda, který se pod názvem Art in Heaven konal v rámci oslav Silvestra 1999 v Berlíně.
zdroj: Autoři
[2. 5. 2002] Tr3sLunas
První singl z alba Tr3sLunas nazvaný To Be Free už figuruje na playlistech mnohých rádií, a to i u nás. Pokud se chcete přesvědčit o tom, zdali jste ho už také nazaslechli, tak zamiřte na stránku www.mikeoldfield-treslunas.com, kde si můžete poslechnout ukázky nejen z tohoto singlu, ale také ze všech ostatních skladeb připravovaného alba Tr3sLunas.

Zároveň si můžete prohlédnout obal tohoto alba, který byste měli najít tady.
zdroj: Autoři & TheRA
[28. 4. 2002] Sraz fanoušků & nové MVR demo & album Tr3sLunas & The Killing Fields v televizi
O víkendu 19.4. - 21.4. 2002 se na hradě Velhartice uskutečnil historicky první sraz fanoušků Mika Oldfielda v našich zemích. Šanci přihlásit se dostal každý, kdo byl registrován v našem seznamu fanoušků Mika Oldfielda a kdo byl zároveň dostatečně rychlý, protože míst nebylo mnoho. Reportáž ze srazu doplněnou několika fotkami najdete zde.

Nové demo k Mikovu projektu Music Virtual Reality je ke stažení na adrese www.mikeoldfield.com. Podle reakcí těch, kteří ho již vyzkoušeli, má, stejně jako demo první, poněkud problémy s grafickými kartami značky ATI.

Seznam skladeb Mikového nového alba Tr3sLunas (katalog. č. WE833 LC4281, vydavatel Warner Music Spain) je následující:
1. Misty
2. No Mans Land
3. Return To The Origin
4. Landfall
5. Viper
6. Turtle Island
7. To Be Free
8. Fire Fly
9. Tr3sLunas
10. Daydream
11. Thou Art In Heaven
12. Sirius
13. No Mans Land Reprise


Pro ty, kteří ještě neviděli film The Killing Fields, ke kterému napsal Mike Oldfield soundtrack, je tu dobrá zpráva. Tento film bude vysílat TV Prima dne 4. května ve 22:40.
zdroj: Mike Oldfield Official News & Taurus2 & Scalex
[5. 2. 2002] Music VR & 2. výročí stránky Taurus II
Mike Oldfield podepsal novou smlouvu se společností Warner Music. Smlouva byla podepsána na tři alba, dvě z nich se budou časově shodovat s vydáním projektu Music VR, třetím albem bude nově nahrané Tubular Bells.

První album ponese jméno Tres Lunas (Tři Měsíce, nebo, chcete-li, Tři Luny), které bude shodné se jménem první epizody projektu Music VR. Na albu Tres Lunas bude též datová stopa obsahující demoverzi projektu Music VR. Plná verze projektu Music VR (pro níž bude ovšem nutná on-line registrace a platba kreditní kartou) vyjde také na samostatném CD-ROMu.

Album Tres Lunas i první epizoda projektu Music VR vyjdou 27. května 2002. Na stránce Dark Star (která mimochodem dostala nedávno nový grafický kabát) jsou k náhlednutí dvě nová loga.

Taktéž si dovolujeme svým příznivcům oznámit, že stránka Taurus II oslavila dne 5. února již své druhé narozeniny.
zdroj: Mike Oldfield Official News & Autoři Taura II
[11. 11. 2001] Články z časopisu Total Guitar
Časopis Total Guitar, v jehož 89. čísle (vyšlo v září 2001) byl článek o Miku Oldfieldovi a jeho stylu hry na kytaru, svolil s uvedením tohoto článku na serveru www.mikeoldfield.org. Na tomto serveru se nacházejí také zvukové ukázky, které byly v souvislosti s tímto článkem umístěny na CD dodávaném společně s časopisem. Kromě toho obsahuje server také doslovný přepis interview, které s Mikem Oldfieldem vedl Jason Sidwell (jeden z redaktorů zmíněného časopisu). Oba články najdete na serveru pod odkazem s nápisy "MIKE FEATURED IN TOTAL GUITAR MAGAZINE" a "RAW TRANSCRIPT FROM TOTAL GUITAR", přímý odkaz na přepis článku je zde, přepis rozhovoru je tady.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[22. 6. 2001] Finalizace projektu VR
Mike Oldfield se svým týmem oznámil, že veškerá tvůrčí práce na projektu Music Virtual Reality je už ukončena. Oficiální termín vydání je září letošního roku, takže nyní se pozornost zaměří na optimalizaci programového kódu, posílení kompatibility s dalšími typy grafických karet apod. Projekt bude vydán ve třech částech. První bude (stejně jako demo) ke stáhnutí zdarma, za zbylé dvě bude nutno zaplatit. Konkrétní výše ceny se zatím stanovuje, ale předpokládá se, že by neměla být vyšší než u běžného hudebního CD. Objednávky se budou uskutečnovat přes domovskou stránku projektu www.musicvr.com pomocí kreditní karty.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[9. 6. 2001] Nový výběr
Na našem trhu se objevila nová kompilace nazvaná The Best of Tubular Bells. Jde o výběr částí skladeb z alb, které mají něco společného (v názvu nebo obrázkem) se známým zkrouceným zvonem. Kromě ukázek z klasických studiových alb Tubular Bells I, II (Tubular Bells III chybí) a The Millennium Bell je zde také výtažek z orchestralní verze a nechybí ani část živé nahrávky, původně pocházející z alba Exposed (tam samozřejmě Bells v názvu alba není).

[15. 5. 2001] Mike oslavil narozeniny
Mike Oldfield v tento den oslavil 48. narozeniny!

Při této příležitosti jsme provedli jednu menší změnu, kterou je (jak si zcela nepochybně mnozí všimli :o) přemístění naší stránky na server Music Hall. Věříme, že tato změna bude přínosem jak pro vás, tak i pro nás.
Autoři stránky
[11. 5. 2001] Silvestrovský koncert na DVD
Koncert Mika Oldfielda, který se konal 31. prosince 1999 v rámci slavnosti Art in Heaven v Berlíně, bude vydán na DVD. Termín vydání v nejbližší potvrzené lokaci (Německo) je konec května.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[7. 4. 2001] Demoverze projektu VR
Mike Oldfield společně se svým týmem vydal demoverzi připravovaného projektu virtuální reality. Projekt se nyní jmenuje Music VR a demoverzi najdete na adrese www.musicvr.com. Demoverze obsahuje 5 scén (úrovní) hry s kompletní grafikou a hudbou. ZIP soubor s demoverzí stáhnete na dané stránce po kliknutí na obrázek koule v dlaních. Soubor má velikost asi 6,1 MB.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[10. 3. 2001] Nový výběr a reedice LP
Společnost Virgin vydá v červnu kompilaci The Best of Tubular Bells, která bude obsahovat výtažky z alb Tubular Bells I, II a III, které vydala ona a také společnsot Warner Music. Záměrem je vytvořit výběr známých skladeb a pasáží pro masový trh (jde tedy o čistě komerční záležitost). Informace o zařazených skladbách uveřejníme hned jak budou dostupné. Mike Oldfield prý tento projekt podporuje. Mastering alba má na starosti Simon Heyworth, text do bookletu napíše Paul Harris, jeden z autorů oficiální webové stránky Dark Star.

Firma Simply Vinyl, vydavatel velmi kvalitních a odolných LP desek, vydá v příštím měsíci při výročí 25 let vydání reedici alba Ommadawn. Hudební materiál bude převzát z původních předloh, obal desky bude přepracován. Předpokládaná cena bude £16.99. Více informací na www.simplyvinyl.com.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[5. 2. 2001] První výročí stránky Taurus II
Ano, 5. února 2001 uplynul už rok od uvedení internetové stránky s názvem Taurus II do provozu. Tehdy to sice byla ještě její stará (červenohnědá) verze, která zdaleka nebyla tak atraktivní, jako je dnes, nicméně byla to ona.
Těch zhruba čtyř tisíc návštěvníků, kteří naši stránku poctili jednou i vícekrát svojí návštěvou, si velmi ceníme a doufáme, že nám zachovají přízeň i v dalších letech. My, autoři stránky, jsme pomocí mailů a reakcí na obsah stránky poznali za ten rok mnoho nových lidí, což je nesmírně fajn a navíc nám je právě formou reakcí a mailů dokazováno, že naše práce není zbytečná a že je o její výsledky zájem. To nás motivuje k další práci; práci, kterou pro vás děláme rádi.
Víme, že stránka je dodělávána pomaleji, než by si někteří přáli, ale i pro nás je to jen vedlejší činnost, které nemůžeme věnovat až tak mnoho času. Nicméně doufáme, že naší stránkou neděláme Miku Oldfieldovi v českých a slovenských luzích a hájích ostudu.
Cochran, SUNíčko a Taurus2
[22. 1. 2001] Soutěž o remasterovaná CD
Na stránce společnosti Virgin se můžete zúčastnit soutěže o kompletní sadu remasterovaných CD (album Platinum není z neznámého důvodu zmíněno). Jedinou podmínkou soutěže je zodpovězení jednoduché otázky. Ze soutěžících budou vylosováni celkem 2 výherci, což pravda není mnoho. Pro přechod na stránku se soutěží klikněte zde. Přejeme hodně úspěchů.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[13. 1. 2001] Máte dotazy ohledně remasterů a SACD?
Simon Heyworth, producent a koproducent několika Mikových alb a autor remasteringu nedávno vydaných zvukově vylepšených reedicí, se nabídl, že zodpoví případné dotazy týkající se jak těchto reedicí, tak připravovaného vydání alba Tubular Bells ve formátu SACD. Případné dotazy mailujte na adresu jednoho z webmasterů oficiálního serveru Dark Star. Pro zamezení případným nedorozumněním zanechte i implicitně vložený nápis v kolonce věc (subject).
zdroj: Mike Oldfield Official News
[13. 1. 2001] Tubular Bells ve formátu Super-Audio CD (SACD)
Album Tubular Bells bude prvním albem společnosti Virgin, které bude (re)vydáno v novém audioformátu SACD (pokud tento formát neznáte a chcete se o něm dozvědět více technických detailů, podívejte se sem). Vydání se plánuje na 5. února 2001.
Poznámka Taura2: SACD, vyvinutý firmami Sony a Philips, má pro zájemce o kvalitnější záznamy na CD v současné době jednu nevýhodu. Stále ještě není standardizován jako budoucí zvukový formát, ačkoliv ke standardizaci má ze všech existujících navrhovaných formátů asi nejblíže. Nadšenci, kteří si již dnes koupí přehrávač na SACD, by mohli být v případě neúspěchu SACD zklamáni ze špatně investovaných prostředků. CD ve formátu SACD si samozřejmě bude moci být přehráváno i na běžných CD přehrávačích, ale na nich nebude mít zvuk žádné výrazné vylepšení (ačkoliv obě zainteresované firmy samozřejmě tvrdí opak) a bude znít zhruba podobně jako nedávno vydané remastery. SACD má dvě vrstvy - v jedné je běžný stereofonní mix, který přehrajete na každém CD přehrávači, ve druhé jsou doplňkové informace (vícekanálový mix, přídavná hudba/zvuky atd.), které dělají SACD tím, čím je. Ty samozřejmě přečte pouze specializovaný přehrávač na SACD. Například již zmíněné remastery byly vydány v nestandardizovaném formátu, v tomto případě HDCD, pro který sice existují přehrávače, ale titulů v HDCD není na trhu zrovna mnoho, takže zakoupený HDCD přehrávač zůstává nevyužit.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[27. 12. 2000] Další podrobnosti o projektu SVR
Podle zpráv od týmu vytvářejícího projekt Sonic Virtual reality pokračují práce velmi dobře a půjde-li vše podle plánu, měla by být první část publikována někdy v prvních měsících příštího roku. Projekt bude distribuován přes nějakého známého internetového providera, pravděpodobně to bude společnost WorldOnline.com. Mike pozval autory oficiální stránky Dark Star k posouzení pracovní verze projektu. Společně s Mikem si prošli několik "zón" a ačkoliv je Mike upozornil, že do finální verze je ještě potřeba dodělat mnoho věcí, jejich prvotní dojmy jsou příznivé. Co se týče hardware, tak zkušebním systémem byl osobní počítač třídy PC s 500 MHz procesorem, 64 MB paměti RAM a 16 MB grafickou kartou nVidia, na kterém to běželo bez problémů. Podle Mika je potřeba to ještě trochu více optimalizovat, takže finální nároky mohou být ještě nižší. Pokud máte zájem se dozvědět více, navštivte oficiální stránku projektu, která byla nedávno updatována a kde se nyní nově nachází 9 videosekvencí (včetně hudby) ve formátu Real Audio/Video, které byly pořízeny přímo ve "hře".
zdroj: Mike Oldfield Official News
[22. 11. 2000] Kniha o oslavách Silvestra 1999 v Berlíně
Německá společnost Art in Heaven vydala knihu dokumentující oslavy loňského Silvestra a Nového roku 2000, které se odehrály v Berlíně na Siegessäule a kterých se zúčastnil i Mike Oldfield. Kniha obsahuje hlavně fotky a obrázky, které doplňuje doprovodný text. Obrázky zachycují celý průběh této oslavy od příprav, přes koncert až po velkolepou světelnou show. Kniha je k mání za DM 49,90 (plus poštovné a balné), objednávky se posílají elektronickou poštou na adresu artinheavenap@perleberg.de. Společnost Art in Heaven také plánuje vydání DVD, které by obsahovalo kromě samotného Mikova koncertu (ten již byl vydán na videokazetě) také část nazvanou "The making of...", která by měla obsahovat záběru ze zákulisí přípravy koncertu.
zdroj: Mike Oldfield Official News
[28. 08. 2000] Datum vydání projektu SR & menší turné po Evropě
První část projektu Sonic Reality je úspěšně dokončována a projekt bude vydán počátkem příštího roku. Při vydání budou nabízeny dvě epizody za cenu jedné. Zbývající čas do vydání hodlá Mike strávit plánováním vydání (marketingovou kampaní?). Mike také plánuje, že by se současně s vydáním projektu uskutečnil koncert ve Španělsku následovaný menším evropským turné. Podle některých zvěstí by měla skupina na turné vypadat následovně:
Claire Nicholson - klávesy, kytary
Adrian Thomas - klávesy
Fergus Gerrand - bicí
Marla Thomson - kytara
Richard Sanchez - elektronické bicí
a samozřejmě samotný Mike.
zdroje: Mike Oldfield Official News a Tubular Web
[02. 07. 2000] Dostupnost remasterů u nás
Remasterované verze alb by již měly být k sehnání i u nás, jak v kamenných obchodech tak i na Internetu. Prozatím se mi podařilo je nalézt na internetových obchodech www.vltava.cz a www.albumcity.cz, a to i ta alba, která patří až do "druhé vlny" (např. Crises, Discovery, Amarok).

[17. 06. 2000] Omluva Mika Oldfielda a další informace o CD/DVD s projektem Sonic Reality
Mike Oldfield požádal správce serveru Dark Star (oficiální stránka Mika Oldfielda), aby všem fanouškům předali jeho omluvy, které se týkají dostupnosti a aktuálnosti hudebních ukázek na serveru projektu Sonic Reality. Od doby, kdy na stránku byly ukázky dány, bylo mnoho z nich předěláno a na některých se stále pracuje, takže mohl nastat zmatek v tom, která verze ukázky je aktuální. V blízké budoucnosti bude pravděpodobně dodělán další singl. Další informace se týkají dostupnosti CD/DVD verze (viz novinky z 3. června). Dark Star uvedl, že verze na CD / DVD je pouze "možnost", o které se uvažuje a která není v žádném případě stoprocentní. Verze na těchto médiích nebyla součástí původních plánů.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[10. 06. 2000] Booklety k remasterům
Jestliže jsem dříve označil booklety k reedicím jako "suché", nyní to opravuji. Dají se totiž označit jako špatné a plné chyb. Autor těchto nových bookletů, David Laing, odvedl mimořádně špatnou práci. Například v bookletu k albu Ommadawn je jméno zpěvačky Clodagh Simonds napsáno špatně, což by ještě nebylo tak hrozné, ale ono je uvedeno v jedné větě dvakrát a pokaždé jinak. Jiným příkladem nechť je, že u alba Platinum je jako autor všech čtyř částí skladby Platinum prezentován Philip Glass, což je absolutní nesmysl.
zdroj: Členové Amarok Mailing Listu

[05. 06. 2000] Mikův bejvák
Součástí pořadu britské televize Through the Keyhole byla, mimo jiné, i navštěva domu Mika Oldfielda. Pokud se chcete podívat, jak si Mike žije, snímky z tohoto pořadu najdete na stránce Carole.
zdroj: Členové Amarok Mailing Listu

[05. 06. 2000] Tak jaké jsou ty reedice?
Někteří fanoušci v Anglii a v USA již měli možnost si některá alba z první vlny reedic koupit a poslechnout, a tak se o své dojmy podělili v diskusním fóru Amarok Mailing List. Většina z nich tvrdí, že po zvukové stránce jsou jednoznačně výborné, daleko lepší než originály i než jakékoliv remasterované verze udělané předtím (např. Elements). Ohledně bookletu už to tak slavné není, v podstatě je prý dost "suchý". Největší zklamání zatím přineslo album Hergest Ridge, o kterém Virgin tvrdil, že jeho reedice bude vytvořena z tzv. original mixu, který vyšel v nevelké sérii pouze na LP. Namísto toho je je tato reedice vytvořena z na CD běžně dostupné verze, která byla také použita na kompilaci Boxed (proto se jí občas také říka Boxed version nebo Boxed mix).
zdroj: Členové Amarok Mailing Listu

[03. 06. 2000] CD/DVD s projektem Sonic Reality
Na základě ohlasu fanoušků k projektu Sonic Reality bylo rozhodnuto, že místo původně plánovaného zpřístupnění projektu pouze přes internet bude také vydáno CD a/nebo DVD obsahující tato data. Disk bude obsahovat také hudbu, ale pouze jako CD/DVD-ROM, takže ji nebude možno poslouchat na běžných audio zařízeních jako Audio-CD/DVD. Stahování přes internet zůstane samozřejmě zachováno, platit za něj bude možné pouze kreditní kartou. Projekt je určen pouze pro počítače třídy PC (které OS?), verze pro MacIntosh se neplánuje.
zdroj: Oldfield Music Ltd. via Mike Oldfield Official News

[02. 06. 2000] První část reedic vydána
První část připravovaných reedic (viz. minulá zpráva) byla vydána, ale zatím se dá pouze objednat. Tento stav bude možná ještě chvíli trvat, záleží to hlavně na ochotě jednotlivých obchodníků objednávat remastery "na sklad".
zdroj: Mike Oldfield Official News

[24. 05. 2000] Alba z reedice budou vydána ve dvou fázích
Virgin Records oznámili, že plánované reedice alb Mika Oldfielda budou vydána ve dvou fázích. Alba Tubular Bells až Q.E.2 budou vydána 29. května, jak se původně plánovalo. Alba Five Miles Out až Heaven's Open budou vydána 3. července. Tato data platí pro Velkou Británii.
zdroj: Virgin Records Ltd. via Mike Oldfield Official News

[19. 05. 2000] Změny v projektu SR
Projekt Sonic Reality se nyní nazývá Sonic Virtual Reality a stránka na adrese www.mike-oldfield.com má nový design a nové logo. Na stránce je také mnoho nových obrázku z projektu.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[17. 05. 2000] Nová doména pro projekt Sonic Reality
Nová doména, která by měla nahradit doménu na adrese www.mikeoldfieldsr.com, byla zpřístupněna na adrese www.mike-oldfield.com. Prozatím obsahuje to samé, co její předchůdkyně, ale postupem času by se právě z ní měly dát stahovat epizody projektu Sonic Reality.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[15. 05. 2000] Mike Oldfield dnes oslavil své 47. narozeniny. Všechno nejlepší!!

[14. 05. 2000] Televizní pořad Through the Keyhole
Televizní pořad s názvem Through the Keyhole bude vysílán na britské TV stanici (které?) v úterý 30. května ve 14:55 britského času. Bude mimo jiné obsahovat prohlídku Mikova domu včetně studia, interview se Sirem Davidem Frostem aj. Na serveru www.mikeoldfield.org by se potom měly objevit fotky z tohoto pořadu. Pokud se mi podaří zjistit, na které stanici bude program vysílán, uvedu to zde také (pro štastnější majitele kabelové televize nebo satelitu).
zdroj: Mike Oldfield Official News

[29. 04. 2000] Podzimní turné po Evropě bude možná odloženo
Vzhledem k pracovní zátěži na projektu Sonic Reality, jehož první díl má být kompletně vydán v září tohoto roku, bude možná na příští rok odloženo turné po Evropě, plánované původně také na září 2000. Tato informace není nijak konkrétní a ještě se bude upřesňovat.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[27. 04. 2000] Nahrána nová skladba "Through the Keyhole"
Mike včera nahrál studiovou verzi nové skladby s názvem "Through the Keyhole" v Yorkshire Television Studios v Leedsu v Anglii.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[25. 04. 2000] Update stránky projektu Sonic Reality
Stránka projektu Sonic Reality byla updatována a nyní je přístupná v angličtině, němčině, španělštině a francouzštině a obsahuje první ukázky grafiky a část nové skladby nazvané "Mountain Lake" (ve formátu MP3).
zdroj: Mike Oldfield Official News

[25. 04. 200) Nové informace o reedicích od Virginu
Nové informace ohledně chystaných reedicí od Virginu jsou tady.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[23. 04. 2000] Video z koncertu v Berlíně
Videokazetu s nahrávkou koncertu v Berlíně je možno objednat na oficiálním serveru www.mikeoldfield.org, ale kusů není příliš mnoho, takže případní zájemci by si měli pospíšit.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[09. 04. 2000] Domovská stránka projektu Sonic Reality
Projekt Sonic Reality (tentokráte je to už oficiálně potvrzený název) má svou domovskou stránku na adrese www.mikeoldfieldsr.com. Detailnější informace o projektu zde.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[01. 04. 2000] Virgin chystá reedice
Firma Virgin, která byla Mikovým vydavatelem v letech 1973-1991, chystá reedice některých z alb, navíc remasterovaných. Doufejme, ľe by se mohlo jednat také o singly, které jsou dnes na LP deskách velmi obtížně sehnatelné.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[01. 04. 2000] Práce na projektu VR pokračují
Mike a jeho tým je zcela ponořen do tvorby virtualního projektu. Studio bylo vybaveno několika novými počítači a velkým plazmovým displejem. Projekt už dostal oficiální název, ale ten je zatím utajován. Podle některých zpráv by název mohl být Sonic Reality Project.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[31. 03. 2000] Hlasování pro skladby, které bude Mike hrát na příštím turné
Na oficiální server www.mikeoldfield.org byla přidána stránka, kde si mohou fanoušci zahlasovat pro skladby, které by chtěli slyšet na příštím (pravděpodobně podzimním) turné Mika Oldfielda.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[01. 03. 2000] Podzimní turné po Evropě
Mike plánuje na podzim menší turné po Evropě. Podrobnosti zatím nebyly zveřejněny, ale mělo by se tak stát v nejbližších týdnech.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[29. 02. 2000] Internetová stránka Mikova projektu virtuální reality
Mike a jeho tým, který se věnuje projektu virtuální reality, začali vytvářet internetovou stránku, kde chtějí zpřístupnit materiály o tomto projektu širší veřejnosti. Podrobnosti, odkazy atd. budou zveřejněny, jak jen to bude možné.
zdroj: Mike Oldfield Official News

[22. 02. 2000] Novoroční koncert knižně
Společnost Art in Heaven, která měla na starosti organizaci silvestrovké a novoroční show v Berlíně oznámila, že se chystá vydat knihu, která bude obsahovat fotografie ze zkoušky, ze slavnosti samotné a také mnoho materiálu o přípravách. Mike by měl v knize mít pro čtenáře přání do nového tisíciletí.
zdroj: Mike Oldfield Official News